- Voetreflexmassage

Voetreflexmassage

Voetreflexologie is een heel oude massagetechniek waarvan de wortels waarschijnlijk in India en China liggen. Maar de egyptenaren en ook de indianen kenden duizenden jaren geleden deze vorm van voetmassage. Eunice Ingham is de grondlegster van de hedendaagse westerse voetreflexmassage.

Waarop de werking van voetreflexologie is gebaseerd, is onbekend. Hierover zijn zeer veel theorieën. Maar helaas geen wetenschappelijk bewijs. De enorm grote hoeveelheid positieve ervaringen over de gehele wereld bewijzen dat het een effectieve therapie is. Door de voetreflexmassage verbeterd de bloed- en energiedoorstroming in het lichaam. Bovendien werkt voetreflexmassage zeer onspannend. Tachtig procent van onze hedendaagse klachten is gelateerd aan stress. Daarom is voetreflexmassge een massagevorm die bij uitstekt geschikt is voor heel veel mensen.

Echter voetreflexmassage is geen vervanging van de reguliere gezondsheidszorg.

In het westen wordt het meest gemasseerd met de zogenoemde lopende duimtechniek, waarbij de duim de voet masseerd. De chinese techniek bevat veel verschillende grepen.

Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd om beide techieken met elkaar te combineren, waardoor de massage een verassende ervaring wordt.

 

wilt u meer informatie of een afspraak maken dan kunt u bellen of een mail sturen.

 

aldy.kool@planet.nl